top of page
0904 939 114 | FOODBLOGGERKA@YAHOO.COM
ZOZNAM ALERGÉNOV
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody).
1.
Vajcia a výrobky z nich
3.
Arašidy a výrobky z nich
5.
Mlieko a výrobky z neho
7.
Zeler a výrobky z neho
9.
Sezamové semená a výrobky z nich.
11.
Vlčí bob a výrobky z neho
13.
Kôrovce a výrobky z nich
2.
Ryby a výrobky z nich
4.
Sójové zrná a výrobky z nich
6.
Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
8.
Horčica a výrobky z nej
10.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l. /konzervanty/
12.
Mäkkýše a výrobky z nich
14.
bottom of page