ZOZNAM ALERGÉNOV

Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody).

1.

Vajcia a výrobky z nich

3.

Arašidy a výrobky z nich

5.

Mlieko a výrobky z neho

7.

Zeler a výrobky z neho

9.

Sezamové semená a výrobky z nich.

11.

Vlčí bob a výrobky z neho

13.

Kôrovce a výrobky z nich

2.

Ryby a výrobky z nich

4.

Sójové zrná a výrobky z nich

6.

Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich

8.

Horčica a výrobky z nej

10.

Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l. /konzervanty/

12.

Mäkkýše a výrobky z nich

14.